Gurka och hemliga paprikor

Vi råkade plantera lite gurka…

För den som vill finns därför några gurkplantor i lagom storlek att plantera ut i växthuset eller på en skyddad vrå. Det är en frilandsgurka som heter Marketer. Den passar bra att mumsa på direkt från plantan och vill vid odling på friland bo under fiberduk fram till blomning.

Hojta till Fröken så skickar hon hem en liten gurkplanta eller tre.

Senast torsdag vill de flytta, sen omplaceras de på annan ort.

Vi råkade även sätta lite för många av de hemliga paprikafröna. Eftersom paprika och chili dessutom är otroligt långsamma i början finns nu mängder med små paprikaplantor. Vi tror att det är röd spetspaprika, men det är lite oklart. Paprika och chili kan övervintras inomhus på en ljus plats och om den får tillräckligt med ljus börjar den sedan blomma redan i februari eller mars året därpå. Den som vill kan alltså adoptera även en liten paprika eller tre.