Vad gör de egentligen på vintern?

Ute är det snö och kallt, inne är det ljust och varmt. Det är inget större problem at överleva vintern om man har ett hus at bo i, men hur är det egentligen för de som inte har det? Alla djuren i skogen?

Läs på Sveriges Naturs sida om hur djuren lever på vintern och om de som sover bort alla de kalla månaderna. På Vetamix finns både film och text om djurs anpassningar till vintern och hos finska naturstigen finns en film.

Passa på att lära dig så mycket som möjligt så kör vi ett litet quiz på fredag!

Foto: H Järvholm

Ett svar på ”Vad gör de egentligen på vintern?”

  1. det är mycket som förändras på vintern. Djuren anpassar sig till exempel genom att byta färg och björnen till exempel när den går i ide så saktar pulsen ner.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.