21 svar på ”Under ytan”

 1. Jag har lärt mig om Gäddan och Abboren. Gäddan hetter Esox lucius på latin och abboren hetter Percy fluviatilis. Gäddan och Abboren är rovfiskar. En Gädda har 600-700 tänder. En Abboren vet jag inte riktigt hur många tänder den har. Den största fångade Gäddan väger 18,80 kg. Den största fångade Abboren vägde 2,72 kg.

 2. Jag har lärt mig att blåvalens ungar heter kalv. Dens tänder kallas barder. Det finns bara 10 000-25 000 blåvalar kvar. Och att det finns en haj som heter pigghaj den har två giftaggar och den finns i Svenska vatten alltså i Sverige

 3. Jag har också lärt mig att bläckfiskar har 3 st hjärtan och att munnen heter näbb. Världens största haj heter valhajen. I andra länder dödar man jättemånga hajar och gör hajfenssoppa.

 4. Jag har lärt mig att det finns en val i Sverige som heter tumlare och att det finns en korall som heter större piprensare. Torsken har en liten pigg under hakan som kallas skäggtöm. vi har en haj i Sverige som har giftiga piggar och den heter pigghajen och den äter andra fiskar.

 5. Torsken har en skäggtöm. Gäddan växer hela livet gäddan har också 600-700 tänder. Det finns en val som heter tumlare, tumlare finns också i tvätt stugan. Det finns en krabba som heter Musselväktare, musselväktaren bor i en mussla och äter dens föda. Abboten är en rovfisk. Kattfisk heter wolffish på engelska. Klar hoppas den funkar bra 🙂

 6. Jag lärde mig att en gädda kan ha 600-700 tänder. Jag lärde mig också att vi har en haj i vårat hav Pigghajen. Jag lärde mig också att det finns en svensk val som heter Tumlare.

 7. Jag har lärt mig om blåval.
  Blåvalens tänder heter barder.
  Blåvalens ungar heter kalv jag trodde att dom kallades för blå valsunge. Och deras favoritföda är krill. Nu finns det bara ungefär 10 000-25 000 blåvalar kvar.

 8. Blåvalens tänder kallas för barder och blåvalen kan bli ca 30 meter lång. Ungarna kallas för kalvar och blåvalens favorit mat är krill. Blåvalens ungar diar från mamman när dem är nyfödda. Det finns ungefär 10000-25000 blåvalar.

  Bläckfisken använder sina sugproppar för att hålla fast byten. Man ska akta sig för den blå ringade bläckfisken för den är jätte giftig. Bläckfisken är ett blötdjur och deras mun kallas för näbb. Bläckfisken har tre hjärtan.

 9. Jag lärde mig att en Gädda kan ha sexhundra till sjuhundra tänder, och att det fanns fiskar som hette Gös och Hälleflundra. Och att den näst största hajen finns vid Sverige och att den heter bragden.

 10. Jag fick lära mig att det fanns en svensk val som heter tumlare och att det finns en svensk korall som heter större piprensare.

 11. Jag lärde mig att i grundare vatten finns mer live , att fiskar använder gälar för att andas under vatten och att blå valar är väldens största djur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *