Sjukfrånvaro och löss

Under fredagen har det varit fem elever i 4C som varit frånvarande på grund av sjukdom och jag veta att sjukfrånvaron är hög även i andra klasser. Därför ber jag alla att vara uppmärksamma på symtom, testa era barn och hålla på de restriktioner som finns. Är du som viktig vuxen osäker på om ditt barn kan komma till skolan eller inte kan du läsa mer här.

Vi vill gärna att vi är noga så här i början för precis som med löss så hjälper det att vara noga nu för att sedan få en situation där vi alla är friska och lusfria 🙂

Så håll koll på förkylningssymtomen och luskamma ofta! Då har jag snart alla mina fina elever här varje dag!

Om ditt barn är sjukt är det viktigt att du anmäler det via Dexter, då vet alla undervisande lärare om att eleven är frånvarande. Upptäcker vi att en elev saknas lägger vi in det i Dexter och ett sms går iväg till de mobilnummer som finns inlagda i Dexter. Det här är den informationsväg vi använder om elever är frånvarande så var noga med att uppdatera uppgifterna om ni byter nummer eller mailadresser.

Vid frånvaro både, planerad och oplanerad, är det elevens ansvar att kolla upp vad de missat under frånvaron genom att prata med undervisande lärare. Vid frånvaro kommer arbete att skickas hem så att eleverna i möjligaste mån kan ta igen sådant de missat.

Male human head louse, Pediculus humanus capitis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *