Läxor för 2011 C

Vi kommer under en tid nu i höst att ha läsläxa. Tanken med läxan är naturligtvis dels att eleverna ska få träna läsning men även att de ska få chansen att ta in kunskap och förbereda sig inför kommande undervisning. Därför är det helt ok att hjälpa sitt barn genom att läsa igenom texten högt först och sedan låta barnet läsa efter. Läsläxan kommer att delas ut på fredagar med skoldagboken och redovisas på torsdagar.

Senare under hösten kan läxan komma att bytas ut mot matematik eller andra typer av läsläxa, men vi börjar såhär.

Den här veckan kör även Hemliga läxan igång. Hemliga läxan är ett sätt att träna på att ta ansvar för sitt eget och andras lärande och välmående. Det kan var lite vad som helst, ibland är det en text att läsa och fundera kring, ibland en film att titta på och ibland ett uppdrag att utföra. Hemliga läxan är webbaserad och publiceras här på frokenannas.se, vanligtvis på fredagar. Har ni svårigheter att göra den hemma, be ert barn prata med mig så löser vi det efter bästa förmåga.

Engelska läxan kommer att delas ut på måndagar och förhöras nästkommande måndag. Den kommer oftast att bestå av glosor. Behöver ni tips på hur ni tränar glosor så hittar ni det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *