Till viktiga vuxna!

Under veckan har vi pratat en del bland personalen och med eleverna om att det verkar lite oroligt bland våra sexor. Linda skrev så bra till 6A:s föräldrar att jag helt enkelt snodde det av henne. Läs och begrunda och fortsätt vara de bra och kloka föräldrar ni är. Tro lagom mycket på era barn och Heja er! och heja oss!

Vi har i veckan haft snack om grupptryck, att se konsekvenser och att man själv har ett ansvar för vad man gör och säger. Jag tänker att era barn helt naturligt börjar röra sig mer och mer utan att ni är med, det blir betydligt svårare som förälder att ”ha koll”.  De åker på stan, umgås med elever från andra skolor, börjar kanske vara ute på kvällarna. När saker händer efter skoltid spiller det över på klimatet/attityder/relationer även på skolan. Jag vill göra er uppmärksam på att det förekommit snatteri bland elever i åk 6. Jag tänker att det är bra att ni får veta det, ha ögon och öron lite extra öppna om det dyker upp något som känns ”fel i magen”

Jag fick en gång höra av en klok vän att jag som förälder ska vara lite ”sunt skeptisk”, jag tyckte det var ett bra uttryck och mina egna barn (idag 17 och 21 år gamla) kan intyga att det är och varit många långa samtal innan vi landat i vad som hänt. 😅

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *