Amerikanska pannkakor

För ca 15 st små pannkakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl mjölk (3% fetthalt)
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Vispa först ner mjölken,sedan det smälta smöret och sist ägget. Vispa smeten slät. Smeten ska kännas tjock men inte stabbig.

Stek pannkakorna i fet panna utan smör på medelvärme.

Tips!

  • Blanda i riven kokos, mums framförallt om man serverar fruktsallad till.
  • Ingen lönnsirap hemma? Testa vanlig sirap, honung eller chokladsås istället.
  • Stek bananer(i riktigt smör och lite socker) och servera tillsammans med riven choklad och glass till pannkakorna.
  • Färska bär och färsk frukt är vansinnigt gott till.
  • Stek bacon och hyvla parmesan över pannkakorna.
  • Blanda i blåbär i smeten.
  • Vispa en klick mascarpone tillsammans med en skvätt grädde, blanda i vaniljsocker efter smak och servera tillsammans med färsk frukt eller bär. Få saker slår svenska jordgubbar.

Bonus!

Världens enklaste chokladsås.

  • 1 del vatten
  • 1 del socker
  • 1 del kakao
  • en nypa salt

(0,5 dl av varje brukar bli lagom)

Häll alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp under omrörning eller vispning. Rör ganska snabbt så att det inte bränns vid i botten. När såsen kokat upp, tag bort den från plattan och fortsätt röra en stund.

För ännu mumsigare sås, rör ner en skvätt grädde eller en klick smör.

Hållbarhet: Utan grädde eller smör, nästan obegränsad. Med grädde eller smör, några dagar.