Att vinna en tävling…

…är alltid roligt, men inte nödvändigt. Men ju bättre förberedd man är, desto större är chansen att det ska gå bra.

Eftersom ni redan nu börjat fråga om Vi i femman tänkte jag komma med några tips på hur ni kan förbereda er.

Dels kan man gå in på Vi i femmans sida och läsa om tävlingen, spela spel och läsa tips från gamla vinnare. Men eftersom Vi i femman är en tävling både i nutidsorientering (sådant som händer nu i Sverige och runt om i världen) och i allmänbildning så finns det faktiskt två klockrena tips på hur man kan förbereda sig.

  1. Intag av nyheter i stora doser. Titta på nyheternaTV, lyssnaradion och läs tidningen. Häng med, ställ många frågor till vuxna om du inte förstår ord eller sammanhang. Kräv att de förklarar så att du förstår!
  2. Var NYFIKEN! Så fort du stöter på något du inte riktigt förstår eller kan så mycket om, ställ frågor. Många frågor, svåra frågor, frågor som leder ditt lärande och din förståelse framåt. Googla eller läs i ett uppslagsverk, ge inte upp! Du förtjänar att lära dig, du förtjänar att förstå.

Det viktigaste att komma ihåg är när det gäller just Vi i femman så är det HELA klassen som tävlar. Därför är det extra viktigt att vara generös med sin kunskap och dela med sig till sina medmänniskor. Förklara och visa utan att ge bort svaret, erbjud tankestöd och glada tillrop, alla mår bra av beröm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *