Ödesböle håxåsen

Klassen samlades ute i ett led ungefär klockan 08:00 innan vi började gå mot bussen. Bussen gick mot centrum vi tog 3:an. Vi hoppade av vid kyrkparken i stan där fick vi ställa oss och vänta på en annan buss som var svart vit och skulle gå till Lit. Andreas gick in på en mataffär medans vi väntade på bussen han skulle köpa toalettpapper. Efter ungefär 20 minuter kom bussen, vi gick på den och satte oss det var ganska mysigt faktiskt det tog ungefär 30 minuter för oss att komma till Lit med bussen. När vi kom fram till Lit gick vi av bussen Anna kom och mötte oss utanför bussen.

Vi ställde oss i ett led igen och började gå vi gjorde ett stop där vi kollade på några grisar och hästar och en liten ponny. Vi fortsatte gå mot Ödesböle det var en lång väg vi gick och vi gick tills vi kom till en stig så kallad rådjurs-stig där det var en massa ny planterade träd, Anna började prata om stigen och vad som levde där. Vi fortsatte att gå nu stannade vi igen vi ställde oss som en halvmåne runt Anna, hon pratade om några jätte höga stubbar som visade att det var en stig eller en väg. Nästan framme det var bara en enda brant backe kvar. När vi var framme satt vi oss ner och bara vilade, MEN det var en massa mygg och knott!!!!!! så det var inte lika skönt som vi trodde att det kanske var. Man kunde inte stå still då blev man uppäten bokstavligen!!!!!!! Sprang och sprang tills jag inte orkade mer för att inte bli uppäten av myggen och knotten!!! Okej nog med drama.

Anna ropade efter ett tag och sa att vi skulle gå och kolla på lite plantor och växter. Vi gick en bit bort sen stannade vi för att kolla på små håll, Anna sa att man skulle leta upp ett håll var och vid hållet skulle det stå en liten planta som växte där. Vi gick tillbaks lekte lite åt lite frukt. Efter det åt vi lunch (pastasallad). Efter det skulle vi gå och kolla på en grund av ett hus som stod här under medeltiden. Husen under medeltiden var jätte små det var bara ett rum och håll i taket. Det var åkerhak där det blev till av att man plöjde åt samma håll hela tiden.

Det var inte så långt kvar av studiebesöket, vi gjorde oss redo att börja gå mot bussen. Det var en bit till bussen så vi fick gå ganska tidigt. När vi var framme vid busshållplatsen hade busschauffören kört fel så den stod åt fel håll så vi fick gå på bussen och sen vända en bit bort med bussen.

Med väldigt väldigt vänliga hälsningar Sigge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *