Kul att veta om rymden

den första människan på jorden

Den första människan i rymden var Jurij Gagarin han åkte upp 12 april 1961 runt jorden. Innan man skickade upp människor så prövade man skicka upp hundar istället för människor det var 1957 man prövade skicka upp första hunden med en satellit. En satellit är en grej som snurrar runt jorden. En satellit används t.e.x till GPS och internet.

Jordens storlek

Visste du att jorden väger 5 980 miljarder miljarder ton och att om solen skulle vara 100 centimeter skulle jorden vara 1 centimeter.

Åka till rymden

Den första manen på månen hette Neil Armstrong han åkte upp i rymden 21 juli 1969. Visste du att en asteroid är en stor sten bumling. Du kanske visste att en meteor bildas genom att en asteroid krockar och slits i små bitar och åker mot jorden.

Vad är en komet

En komet består av isklumpar ibland kommer de på besök i vårt solsystem. Vi kan se dem när dom närmar sig solen. De följer inte alls planeternas banor de följer sina egna banor i rymden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *