Ödesbölet Håxåsen

Ödesbölet Håxåsen är en ödegård från medeltiden som ligger längs vägen till Fjäl i sluttningen ner mot Indalsälven.

Dit kommer vi att åka den 5/6 för att titta på åkerhak, odlingsrösen, husgrunden, vältplanen , fotosyntesen, kalhyggen, modernt skogsbruk och har vi tur kanske en och annan lantrasgris kan passera i ögonvrån på vår promenad.

Vi tar med pastasallad till lunch men dagen blir lång så ta gärna med en liten fikasäck med vatten, frukt och en extra macka. Ryggsäck att bära sina saker i och kläder efter väder då huset rasade någon gång på 1400-talet eller så.

Glöm inte busskort!

Samling på skolan senast klockan 8.00. Bussen går strax efter åtta.

Vi åker tillbaka klockan 14 och kommer till stan ca 14.30.

Odlingsröse

Ett svar på ”Ödesbölet Håxåsen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *