Den stora döden

Den 5 juni åker vi på utflykt till ett ödesböle. Ett ödesböle är en ödegård, framförallt gårdar från medeltiden. Gårdarna har blivit övergivna på grund av digerdöden eller den jordbrukskris som följde efter pestens härjningar.

Som förberedelse vill jag att ni läser på ännu lite mer om Digerdöden och kanske tittar på ett filmklipp eller så.

Användbara länkar är:

NE.se om Digerdöden (fungerar bara på skolans nätverk)


2 svar på ”Den stora döden”

  1. Hej Anna jag har sett filmerna och läst texten diger döden, kunde inte läsa texten på NE.se men jag har lärt mig mycket. En av sakerna var att de fanns tre anledningar till varför pesten spred sig. De var skitigt på gatorna, de reste runt mycket, och de åt inte tillräckligt med mat så de blev lättare sjuka.

  2. Hej Anna
    Jag har lärt mig att bölderna vid böldpest kunde bli lika stora som ett äpple. Nästan en i varje familj dog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *